Club300 RESOR

Tag chansen att åka utomlands och bekanta dig med arter som är första klassens rariteter här hemma och samtidigt bättra på din VP-lista! I samarbete med vår resepartner Scanbirds erbjuder Club300 nu möjligheten att åka med till två förstklassiga resmål under 2020. Detta till ett mycket förmånligt pris. Fokus ligger helt på fågelskådningen och våra resor leds av mycket erfarna skådare.

 

Kuwait, 9 april - 17 april 2020

Reseledare: Tommy Holmgren

 

Resrutt. Kuwait är en liten oljestat som ligger vid Persiska viken inklämd mellan Irak och Saudiarabien. Även om landet är ett av världens minsta så har det en gigantisk oljeindustri. Trots Kuwaits storlek finns det mycket att se för den fågelintresserade. Runt själva Kuwait city finns stora ökenområden med frodiga wadis och längs Per¬siska viken ligger fina våtmarker. I själva staden finns det också många par¬ker. Under sträcktiden fungerar Kuwait som en magnet för flyttfåglarna på deras resa från Afrika till häckplatserna i Asien. Vi har chans att se vitstrupig näktergal, orientsångare, isabellatörnskata, citronärla, flera arter örnar och mycket mer. I öknen ser vi ett antal olika arter stenskvättor och lärkor. Längs kusten finns mängder av vadare, måsar och tärnor. Av de mer speciella häckfåglar¬na märks hägerpipare, socotraskarv, basrasångare och vitkindad tärna. Totalt har 415 olika arter setts i Kuwait och överraskningar från Asien eller Afrika kan alltid dyka upp!

Pris: Från Köpenhamn 27.500 kr och från Stockholm 28.000 kr.

Ingår: Flyg från Köpenhamn/Stockholm, alla transporter, hotell, mat, svensk guide (Tommy Holmgren) och lokal guide.

Anmälan: Klicka här för anmälan.

Portugal, 19 september - 26 september 2020

Reseledare: Björn Malmhagen

 

Resrutt. Portugal glöms lätt bort som iberiskt resmål på grund av storebror Spani¬ens storlek och många erbjudanden. Portugal är dock ett underbart land med vackra naturområden, bra infrastruktur med fina motorvägar, bra hotell och god mat. På denna resa koncentrerar vi oss på södra Portugal längs Algarvekusten och naturområden kring den historiska staden Mértola.
Vi kommer att uppleva havsfåglar, båda arterna trappar, flyghöns och svartvingad glada, hökörn, ormörn, gåsgam, grågam. Längs kusten ser vi flamingos, vadarfåglar och hägrar.
En av resans höjdpunkter är havsfågelturen ut från Sagres, där det finns goda möjligheter på bland annat större lira och havslöpare.

Pris: 19 900 kr i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Anmälningsavgift: 3 100 kr

Ingår: Alla transporter (flyg från Köpenhamn/Stockholm och Vans i Portugal), 7 nätter på hotell med frukost, 5 luncher (lunchpaket), 7 middagar, Havsfågeltur, Lokal naturguide och Scanbird natur och fågelguide med från Köpenhamn (Björn Malmhagen).

I priset ingår inte: 2 x lunch, dricka till alla måltider, försäkring, dricks till lokal guide och chafför samt övriga personliga inköp.

Anmälan: Klicka här för anmälan.