Larm från BirdAlarm
2020-05-26 Busksångare - Askersby
2020-05-26 Stäpphök - Norra Torp
2020-05-26 Aftonfalk - Övre Segerstad
2020-05-26 Gransångare - Brønshøj-Husum
2020-05-26 Aftonfalk - Övre Segerstad

Hjälp

Här finner du information om du behöver hjälp med hur du använder hemsidan.

Det viktigaste är att du får koll på din inloggning. Om du inte har en korrekt angiven mailadress hos oss kommer det inte att fungera. Har du provat lösenordsåterställning och inte fått ett mail inom någon minut (glöm inte att kontrollera din skräppost), så har du troligen fel e-postadress angiven. Då måste du kontakta Club300 för att ange eller ändra mailadress. För mer information, se filmen om inloggning med länk nedan, samt läs gärna kryssinstruktionsdokumentet på sidan kryssinstruktioner, där finns mer information om inloggning och användarnamn. 

Genom att logga in når du din nya profil. Tänk på att det är du som användare som är ansvarig för att ha din information uppdaterad när det gäller såväl e-postadress som postadress och telefonnummer. På den publika profilen, som andra användare kan se, så visas inte telefonnummer, postadress och e-postadress. Dessa ser du bara på din egen profil när du är inloggad. 

För att underlätta användandet av hemsidan har vi skapat en filmserie

Du hittar den på vår youtube-kanal, serien heter Nya hemsidan

Här är direktlänkar till alla filmerna om nya hemsidan: 

Är du intresserad av hur du använder kryssavdelningen, så finns det en speciell sida för det i kryssavdelningen. Sidan heter Kryssinstruktioner.

Behöver du komma i kontakt med Club300 angående något speciellt ärende, gör det via sidan kontakt här på hemsidan. 

Vi finns också på Facebook. Du kan skicka meddelanden till oss via vår Facebooksida Du kan också besöka vår Facebookgrupp, där diskussioner om diverse ämnen, såsom hemsidan, förekommer. Där kan du delta i diskussioner och få hjälp. 

Har du input gällande fel eller frågor hemsidans funktionalitet så kontakta oss på sekreterare@club300.se. Om du behöver hjälp att använda hemsidan, se till att första ha sett igenom våra instruktionsvideos och läst dokumenten som finns. Vi hoppas på förståelse för att vi inte kan ge personlig service till över 3.000 medlemmar utan att dessa först försökt själva. Saknar du någon information som vi enkelt kan komplettera med så är det mycket tacksamt att du informerar oss.  

Kommande funktioner

Vi är fortfarande i början av att fylla vår nya hemsida med innehåll. En del funktioner finns men är inte igång, andra funktioner är medvetet borttagna och somliga är inte riktigt färdiga. Bland det som saknas och som är en målsättning att få upp fullständigt är: 

 • Fullständigt Roadrunner-arkiv. Idag finns ca 75 tidningar att läsa i sin helhet, de sista ca 30 kommer senare. 
 • Länkar i Svenska Fågellistan. En hel del gamla artiklar från Roadrunner är ännu inte länkade till respektive art. Men det kommer. 
 • Listor. Det saknas en del välkända listor. De är inte bortglömda, men måste jobbas lite mer med innan de kommer ut. 

Kända FEL på hemsidan

Det finns fortfarande ett antal funktioner på hemsidan som inte fungerar fullt ut eller saker vi får leva med. Här följer en sammanställning av det som inte fungerar och vad status är:

 • Nysplittade arter behöver anges två gånger: Arter som nyligen splittats av IOC är inte länkade till sina svenska motsvarigheter, så vill man föra VP/Världslista, behöver man ange dem två gånger. Använd då arten som slutar med "-IOC" för att kryssa på din internationella lista. Arterna det gäller så långt är sibirisk/amerikansk knölsvärta, samt östlig/västlig medelhavsstenskvätta. 
 • Prestanda Svenska Fågellistan: Svenska fågellistan laddar väldigt långsamt. Den fungerar, så låt den bara stå och tugga en stund. Felet är rapporterat till leverantören.
 • Kryss på samma art samma dag räknas dubbelt: Om du matar in två kryss på samma datum kommer de räknas dubbelt i listorna. Detta kommer åtgärdas, om det inte är en felinmatning och du vill att det ska se rätt ut så länge, flytta den ena en dag. 
 • Arter med "delnamn" av andra arter: Arter där hela namnet är en del av många andra arters namn kommer inte upp i listan när man väljer art. Det du behöver göra för att komma runt problemet är att skriva in hela artens namn och gå till nästa fält. Exempel på arter som drabbas av problemet är: kråka, skata, biätare, vaktel, fasan, nattskärra, tornuggla, törnskata, gulhake, gärdsmyg, trana, kungsfiskare och korp.
 • Telefonnummer kan inte lämnas tomt: När du redigerar din profil måste du ha både mobilnummer och telefonnummer, annars får du ett fel. Lägg samma nummer i båda om du bara har ett telefonnummer. 
 • Nya kryss 2019-listorna: En del personer saknas på dessa listor, det går inte att påverka själv, så lägg ingen energi på det, det kommer fixas.
 • Totalt antal kryssade arter: På profilsidan ligger en siffra över totalt antal kryssade arter. Texten ska uppdateras med exakt vad det innebär, så lägg ingen energi på den om den skulle råka vara konstig. 
 • Felaktiga listor på profilsidan: När du valt dina listor och sparat, visas fortfarande alla listor på din profilsida. Du är med på rätt listor, men det ser fel ut på profilsidan. 
 • Dubbla arter: Det kan finnas en del arter som när man vill lägga till kryss på dem finns två gånger. Om du stöter på en sådan, avvakta med att lägga in ditt kryss och kontakta oss enligt ovan. 
 • Blockers/Kryssfördelning: Det ska gå att se vilka som har en art som blocker/skamart, det går inte ännu.
 • Jubileumsarter: Vi kommer presentera jubilarer som nått 300, 400 och 450 arter. 
 • Jubileumslistor: Listorna för kryss nr 300-450 är inte riktigt rätt och dolda just nu. 
 • Europalistan: Det är lite fel i landsdefinitionerna här, det kommer rättas till, så avvakta med att försöka rätta den själv. 
 • Familjelistan: Denna lista fungerar inte fullt ut ännu, och är därför inte publicerad. 
 • Best-ever-årslistan: Är under felsökning och publiceras när den är rättad. 
 • Antal träffar i galleriet: Man ser bara 20 bilder, går inte att nå övriga på art/datum. Detta löses inom kort. 
 • Reserapporterna, världsdelar: Vissa reserapporter i länder som är delade mellan regioner, ligger på fel världsdel, ny logik på väg.