Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Club300 RESOR

Tag chansen att åka utomlands och bekanta dig med arter som är första klassens rariteter här hemma och samtidigt bättra på din VP-lista! I samarbete med vår reserpartner, Scanbirds, erbjuder Club300 nu möjligheten att, till ett mycket förmånligt pris, åka med till två förstklassiga resmål under 2017. Fokus ligger helt på skådningen och våra resor leds av mycket erfarna skådare.
Armenien 26 maj - 3 juni 2019
Resledare: Björn Malmhagen


Hämta detaljerat program för resan här! (pdf)

Resrutt. På denna fågelresa får vi uppleva ett flertal av de eftertraktade arter som bara finns i östra Europa och västra Asien. Utöver fåglarna erbjuder också Armenien på ett antal mycket intressanta kulturella sevärdheter. Armenien är ett gästvänligt och glesbefolkat land med en befolkning på 4 miljoner, varav 1,4 miljoner bor i huvudstaden Jerevan. Landet är lugnt och har en orörd natur. Växlande landskap med djupa raviner, floder, lövskogar, halvöknar, sjöar och de otroligt vackra transkaukasiska bergen, där man finner både vilda tulpaner och ett flertal orkidéer.

Pris: Från Köpenhamn 23.200 kr och från Stockholm 23.700 kr.

Ingår: Flyg från Köpenhamn/Stockholm, alla transporter, hotell, mat, och svensk guide (Björn Malmhagen).

Anmälan: Klicka här för anmälan.

Vi hoppas få se: Upp till 200 fågelarter kan ses bl.a Kopparand, kejserörn, kaspisk snöhöna, sumpvipa, murkrypare, grön biätare, svartkronad järnsparv, vitstrupig närktergal, finsch- och persisk stenskvätta, bergortolan, orientsångare, kaukasisk grönsångare, balkanflugsnappare, östlig klippnötväcka, östlig sammetshätta.

Kuwait 9 april - 17 april 2020
Resledare: Tommy Holmgren


Hämta detaljerat program för resan här! (pdf)

Resrutt. Kuwait är en liten oljestat som ligger vid Persiska viken inklämd mellan Irak och Saudiarabien. Även om landet är ett av världens minsta så har det en gigantisk oljeindustri. Trots Kuwaits storlek finns det mycket att se för den fågelintresserade. Runt själva Kuwait city finns stora ökenområden med frodiga wadis och längs Per¬siska viken ligger fina våtmarker. I själva staden finns det också många par¬ker. Under sträcktiden fungerar Kuwait som en magnet för flyttfåglarna på deras resa från Afrika till häckplatserna i Asien. Vi har chans att se vitstrupig näktergal, orientsångare, isabellatörnskata, citronärla, flera arter örnar och mycket mer. I öknen ser vi ett antal olika arter stenskvättor och lärkor. Längs kusten finns mängder av vadare, måsar och tärnor. Av de mer speciella häckfåglar¬na märks hägerpipare, socotraskarv, basrasångare och vitkindad tärna. Totalt har 415 olika arter setts i Kuwait och överraskningar från Asien eller Afrika kan alltid dyka upp!

Pris: Från Köpenhamn 27.500 kr och från Stockholm 28.000 kr.

Ingår: Flyg från Köpenhamn/Stockholm, alla transporter, hotell, mat, svensk guide (Tommy Holmgren) och lokal guide.

Anmälan: Klicka här för anmälan.

Kontaktpersoner


Kontaktperson i Styrelsen:
Markus Lagerqvist

Kontaktperson i Scanbird:
Scanbirds ApS


TIPSA OSS OM KOMMANDE RESMÅL

sekreterare@club300.se
© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!