Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) |

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2019-08-06

Resa till Røst i Nordnorge 17-21 september 2019

2019-08-05

Specialerbjudande i samband med Club300:s 35-årsjubileumFör Club300-medlemmar erbjuds nu en unik resa till Røst, en ögrupp i norska havet söder om Lofoten, som är känt för sitt rika inslag av rariteter under höststräcket. Ön är relativt liten och det är sparsamt med vegetation - man täcker det mesta till fots under en dag. Därför är det ganska enkelt att hitta fåglarna, som ofta är koncentrerade till några få områden. Här finns också spännande våtmarker och vikar som kan bjuda på sällsynta vadare. Vid västliga stormar finns fina möjligheter för havsfågelskådning.

Vår guide på plats är John Stenersen, naturfotograf och naturguide, boende på Lofoten och välbekant med Røst.
Tidsplan
Tisdag 17 september: senast kl 15.00 lokal tid, samling i Bodø (dit du tar dig på egen hand)
Färjan till Røst avgår kl 16.00.
Onsdag-fredag 18-20 september: Skådning på Røst
Lördag 21 september: 10.00 avgång från Røst med färjan till Bodø
Framme i Bodø kl 15.00 lokal tid.
Resan till din slutdestination ordnar du på egen hand.

Boende och mat
Boendet på Røst är i delat hus med självhushåll. Det finns butik på ön så det går att handla där. Förslagsvis äts måltider gemensamt då artgenomgång kan ske efter skådningen.


Sibirisk piplärka, förväntad på resan!

Förväntade arter

I september är tajgasångare en av de vanligaste tättingarna på Røst! Under den senare delen av månaden är höksångare, citronärla och sibirisk piplärka årliga besökare. Andra arter som kan dyka upp är dvärgsparv, rosenfink, bändelkorsnäbb, större piplärka, mindre flugsnappare, rosenstare, busksångare, nordsångare och sommargylling. Även bland vadare finns goda möjligheter för roliga arter - såsom tuvsnäppa, prärielöpare och brednäbbad simsnäppa. Listan över rariteter som setts på Røst är lång och nämnas kan fynd av kaspisk pipare, sibirisk trast, ett tiotal fynd av tundrapiplärka, fem fynd av starrsångare samt Norges enda fynd av hudsonspov och orientpipare.

Om västliga vindar drar in finns goda möjligheter att se grålira, mindre lira och stormsvala från ett specialbyggt vindskydd på norra ön. Havsfåglar kan även ses på färjan till och från Røst.Det går att följa med vad som händer på Røst genom att gilla Røst Fuglestasjon på Facebook https://www.facebook.com/RostFuglestasjon/ Sidan uppdateras av de fastboende fågelskådarna Steve Baines och Erik Grønningseter.

Läs mer om guiden John Stenersen på hans hemsida www.tringa.no

Pris och anmälan
Pris 4000 kr NOK (detaljer för inbetalning kommer efter anmälan)
Anmäl dig i formuläret nedan eller klicka här för att nå formuläret - 14 platser, först till kvarn!

© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!