Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2019-04-12

Bertil Svensson först till 470!

2019-04-12 WebbredaktionenUnder onsdagen kablades nyheterna från Taxonomikommitténs senaste rapport ut på internet med ett antal högintressanta splittar för svenska kryssare. Hejarop för nya kryss blandades med skeptiska kommentarer - det är en mix av soffkryss och förlorade kryss ute i skådarleden. En av de som kammar fullt är Bertil Svensson, Södra Sandby, som ytterligare befäster sin förstaplats på Sverigelistan och blir den första till 470 arter i Sverige.

Webbredaktionen når Bertil för att gratulera till milstolpen 470 på en knackig telefonlinje på torsdagskvällen.

- Ja, det var ju kul att få några nya kryss nu när man är i Portugal på semester, säger han och skrattar.

Inte oväntat har Bertil fötterna helt på det torra vad gäller de aktuella splittarna och har säkrat upp det som går. Efter en kort stunds tänkande kan han med enkelhet redogöra för varje kryss.

- Knölsvärtor från Svenska Högarna och Laholmsbukten, medelhavsstenskvättor från Västmanland, Ransvik (västliga, reds anm.) och Ljungby plus Näsbybadet (östliga, reds anm.). För stejnegerin var det tur man var på Öland, annars hade den inte varit självklar. Hemprichiin i Lerhamn däremot, det var så mycket snack om den.

Club300 gratulerar Bertil Svensson till 470 arter och ännu en passerad drömgräns! Mot 480!© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!