Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2018-10-31

Lars Thornberg: Under stor tidspress fick C3 den för stunden bästa lösningen


RUBINNÄKTERGAL inne på bruksområdet i Skoghall!! Med ganska god kännedom om hur svårt det brukar vara att få komma in på bruket (har jobbat på Stora Enso i många år) så föll förhoppningarna om att få se fågeln ner mot nollstrecket.

Men så vid 15:15 kom beskedet att små grupper av skådare skulle släppas in fram till mörkrets inbrott men att det sedan skulle vara stopp under helgen...

Det var väl ungefär vid den tidpunkten som ordföranden i Club300 kontaktade säkerhetschefen på Skoghalls bruk och efter mycket om och men förhandlade fram en lösning så att medlemmar i Club300 skulle få tillträde för eftersök under lördagen.

För detta har C3 fått en del kritik. En kritik som jag tycker är väldigt orättvis.

För det första ska vi ha klart för oss förhandlingen skedde under stor tidspress, brukets representanter jobbar ju inte dygnet runt och det var angeläget att få ut informationen snabbt.

För det andra så förhandlade Yvonne i sin egenskap av ordförande för Club300 och inte som privatperson (som privatperson hade det inte fungerat, jag vet att några lokala förmågor försökte).

Vi kan vara säkra på att Stora Enso krävde att få veta i vilken egenskap hon förhandlade och alla som någon gång suttit i en förhandling må väl veta att man enbart kan förhandla för den grupp av människor som man representerar och inte för hela mänskligheten.

Nu var det ju surt att fågeln inte kunde hittas under lördagen men både Stora Enso (som ställde upp med skyddsutrustning och personal) och Club300 borde i stället för kritik få beröm för det sätt på vilket man snabbt fann en lösning på problemet med tillträde!

Lars ThornbergLäs också:
Kaj Svahn: Club300 har allt att vinna på att låta alla vara med och ta del av all information

Mattias Larsson: Upp till medlemmarna, inga andra 

Vill du replikera på inlägget skicka detta per mejl till webbredaktionen@club300.se© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!