Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2018-05-21

Lista och upptäckartävling på Biologiska mångfaldens dag

2018-05-20 Webbredaktionen


Foto: Geoff Cowley (CC BY-NC-SA 2.0)

Den 22 maj är sedan 2002 den internationella dagen för biologisk mångfald och sedan förra året uppmärksammas dagen ordentligt i Sverige. I år deltar även Club300 med aktiviteter under dagen - två stycken helt i C3-anda: en specifik lista för just den biologiska mångfaldens dag (datumet 22 maj) samt en upptäckartävling för bara den dagen.

-Det blir kul att lansera en helt ny lista och spännande att se hur många arter som kan ses vid ett specifikt datum. Vi startar genom vårt deltagande i Biologiska mångfaldens dag den 22 maj 2018, och listan kan precis som Sverigelistan fyllas på med nya arter för varje år. Vem blir först till 300? säger Yvonne Blombäck, ordförande i Club300.

Listan gäller alltså exklusivt för datumet 22 maj från och med i år, följer liksom föreningens andra listor våra vanliga kryssregler i övrigt. Ni hittar listan för Biologiska mångfaldens dag i vår kryssdatabas här.

Upptäckartävling
I sann C3-anda vill vi också uppmuntra till riktade satsningar mot roliga upptäckter. Därför utlyser vi också en upptäckartävling för den 22 maj i vilken följande regler gäller:

  • Hitta ovanligaste rariteten! Lägst prefix gäller, högst prefix 3 - om lika prefix gäller antalet godkända Sverigefynd.
  • Fyndet ska larmas ut via Bird Alarm, saknar du som upptäckare larm är det ditt ansvar att höra av dig till någon med Bird Alarm så att det larmas ut.
  • Fyndet ska dokumenteras med fotografi, video eller ljud, alternativt ska det finnas ett flertal medobservatörer.
  • Tävlingen är förbehållen föreningens medlemmar.

Club300 förbehåller sig till fullo rätten att utse vinnare.

Som pris finns inget mindre än...
Två övernattningar på samt transport till och från Svenska Högarna. Datum och logistiken efter överenskommelse.

Biologiska mångfaldens dag
Biologiska mångfaldens dag instiftades 2002 av FN för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Det svenska initiativet kring dagen startade 2017 och drivs av Rebecka Le Moine och Erik Hansson vars hemsida samlar mängder av aktiviteter runtom i landet - i skrivande stund över 170 olika.
Läs mer om dagen på: biomfdag.se
Hitta alla aktiviteter för dagen på: biomfdag.se/aktiviteter-karta/

Natursidan uppmärksammar föreningens initiativ: Fågelförening lanserar ny lista och tävling till Biologiska mångfaldens dag© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!