Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-06-13

Karolinakampen - nu kör vi!

2017-06-13 WebbredaktionenI natt larmades en spelande karolinasumphöna från Råde, Östfold i sydöstra Norge, inte långt från svenska gränsen - och första gången i Norge. Senast arten påträffades i Sverige var för 30 år sedan, så det är verkligen hög tid för ett nytt svenskt fynd!

Senaste fynden gjordes 1987 - först hittades en spelande hane i Skattkärr, Värmland den 25 maj, en knapp månad senare ytterligare en spelande hane i Kråkberg, Dalarna. Förutom dessa fynd har arten endast påträffats en gång - i juni 1966 då en fågel spelade i Ralången, Småland.

Med tanke på det aktuella norska fyndet är det alltså hett läge att leta upp en ny karolina även i Sverige. Ge er ut och nattlyssna vid alla kända och okända våtmarker - kanske främst i landskapen längs norska gränsen såsom Bohuslän, Dalsland, Värmland och Dalarna, men även i övriga Sverige. Någonstans sitter den...

Nu lanserar vi Karolinakampen - en tävling för att få så många som möjligt att ge sig ut och leta, lyssna. Tävlingen kommer huvudsakligen att organiseras via Facebook via evenemanget Karolinakampen. Där uppmanar vi alla att rapportera med text/bild var du varit och letat så fås en god överblick över hur sökandet går runt om i landet. Vi önskar alla en god jakt!

Mer information kommer!© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!