Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Sandtärne-bonanza på Trönninge!

2018-06-15


Foto: Johan Tufvesson

När Johan Tufvesson i morse vid femtiden åkte ut till Trönninge ängar var det för att före jobbet prova sin nya kamerautrustning. Att utnyttja det fina morgonljuset och med en del önsketänkande få fotografera någon av de skedstorkar som snurrat på västkusten. Vilket gott omen det i så fall skulle vara för den nya utrustningen tänkte han...


Läs artikeln »
 

204 arter och ringandsupptäckt när Club300 uppmärksammade Biologiska mångfaldens dag!

2018-05-29


Foto: Skärmdump/Mats Svensson Pavval

För en vecka sedan inföll Biologiska mångfaldens dag vilket föreningen i år valde att uppmärksamma genom en ny lista enkom för datumet 22 maj och en upptäckartävling för dagen. Ett stort intresse mötte båda initiativen, hela 204 arter noterades på den nya listan och Kjell Wågberg kammade, genom upptäckten av Jokkmokks första fynd av ringand, hem priset i upptäckartävlingen.


Läs artikeln »
 

Lista och upptäckartävling på Biologiska mångfaldens dag

2018-05-20Den 22 maj är sedan 2002 den internationella dagen för biologisk mångfald och sedan förra året uppmärksammas dagen ordentligt i Sverige. I år deltar även Club300 med aktiviteter under dagen - två stycken helt i C3-anda: en specifik lista för just den Biologiska mångfaldens dag (datumet 22 maj) samt en upptäckartävling för bara den dagen.


Läs artikeln »
Kortnyheter

Bergortolan på Gotska sandön?!
2018-06-04

Det tycks som att en bergortolan filmades på Gotska Sandön i lördags men då bestämdes till ortolansparvshona - på samma datum som förstafyndet och likt det fyndet också upptäckt på videofilm i efterhand? Omständigheterna måste ändå anses vara rätt otroliga och osannolika, men inte desto mindre fräckt! En upptäckt signerad Per Åsberg - och vi lär få än mer klarhet i fallet då bilden är en stillbild plockad ur en video, mer material finns! Kolla in bilden som än så länge är publicerad här.

Svarthuvad sparv utanför Göteborg
2018-06-01

Foto: Linus Westlund

När Linus Westlund imorse tog båten till jobbet på Brännö fotade han en sparv som lät klart avvikande. Han kunde tyvärr inte se nästan något av sparven i direkt motljus men när han ikväll tittade på bilderna visade sig entydigt en hane svarthuvad sparv! Snöpligt upptäcktsförlopp förstås - och kvällens eftersök ledde inte till någonting... Men vilket inflöde av rariteter vi har, onekligen en mycket potent tid! Även i våra grannländer upptäcks fräcka arter - i Norge idag en jungfrutrana och en asiatisk kalanderlärka, i Polen en bergsångare. Så alla som kan: ge er ut i sommarvärmen, slit på ordentligt - det är nu det gäller!
Eksångare i Simrishamn
2018-06-01

Stäppvipan utanför Lysekil sågs nästintill in i mörkret igår kväll, medan skäggtärnan vid Sandön sent på kvällen drog in långt över land i sydvästlig riktning. Ingendera vipa eller tärna har setts under morgonen - men vad gör det när rarrisflödet bara fortsätter? Denna morgons clou är den eksångare som Henrik Forsvall upptäckte i Simrishamn, Skåne. Fågeln tycks vara högst stationär i ett par salixbuskar där den i skrivande stund sitter och småsjunger. Se en snygg video signerad Hans Larsson här.
Föreningsnytt
Sarawak and Sabah, Borneo
New Zealand
Singapore
Northern India
Vietnam
Sulawesi
Fuerteventura
Boa Vista, Cape Verde
Nordöstra Indien
Ethiopia
Inloggning
Användarnamn
Lösenord
Registrera dig
Glömt lösenordet
Senaste bilderna

Nilgås
Tysslingen, NärkeBristle-thighed Curlew
Nome, Alaska,
USA

Senaste VP-obsarna
15 Juni
Dvärgsumphöna
Slovenien
Ringmärkt. Lake Cerknica. 4:e fyndet för landet.
13 Juni
Stäppsångare
Norge
Röst. 23:e fyndet för landet.
13 Juni
Rosenstare
Kap Verde
Ihla do Sal, Santa Maria.
12 Juni
Brun sula
Spanien
Adult. Tarragona, Catalonia. 14:e fyndet för landet.
12 Juni
Ismås
Norge
Finnmark
12 Juni
Rosenmås
Norge
Finnmark
11 Juni
Stäppvipa
Tyskland
Adult. Brandenburg, Lübben
9 Juni
Grågam
Belgien
Macon, Hainaut. I en flock med gåsgam. 1:a fyndet för landet!
8 Juni
Polyglottsångare
Polen
Sady, ?ód?. 4:e fyndet för landet.
7 Juni
Aztektärna
Spanien
Marjal dels Moros, Sagunt, Valencia
© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!