Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) |

Bird Alarm - Frågor och svar/Frequently Asked Questions (FAQ)

Vad är Bird Alarm?


BA, Bird Alarm är Club300's system för fågellarm. Bird Alarm ägs av Nordicstation men har utvecklats i samråd med Club300. Den som är intresserad av att se nya ovanliga fågelarter ska självfallet skaffa ett abonnemang av Bird Alarm. Appar finns för mobiler med operativsystemen Android 2.3 och senare, Iphone 3Gs, 4, 4S, 5 & 5S samt Windows Phone (WP7) och senare.

Hur skaffar man Bird Alarm?


Läs manualen samt steg för steg-guiden över hur man skaffar sig Bird Alarm så ser du hur man skaffar sig systemet.

Vad kostar Bird Alarm?


För att abonnera måste man vara medlem i Club300. Abonnemanget kostar sedan 400kr per år (200kr för ungdom upp till 20 år). Löptiden gäller ett år från det datum man blir aktiverad.
Kostnad för datatrafik tillkommer!
Om du tänker använda Bird Alarm utomlands kontrollera kostnaden för datatrafiken i det aktuella landet innan du åker så du slipper överraskningar när du kommer hem. Datatrafik utomlands kan bli dyrt! Att ta emot Bird Alarm-larm innebär dock små datamängder. Det är betydligt dyrare att surfa på hemsidor, typ svenska dagstidningar. Inom EU finns numera ett kostnadstak för datakostnad hos de flesta svenska operatörer.

Abonnemang


Bird Alarm fungerar med alla typer av mobiltelefonabonnemang och även med kontantkort.

Jag har betalat Bird Alarm-abonnemanget och har registrerat mig på hemsidan, varför får jag inga larm?


Kontrollera först att du betalat medlemsavgiften och Bird Alarm-avgiften.

Du blir aktiverad först när Club300 mottagit abonnemangsavgiften. Denna koll utförs av medlemsservice en gång i veckan, och då meddelas Bird Alarm-ansvariga. Admin på Bird Alarm går därefter in manuellt och aktiverar abonnemanget i administrationsverktyget för Bird Alarm.

Du märker att Bird Alarm blivit aktiverat när det kommer larm. Men glöm inte att lägga in profil och regler! Om du inte gör det kommer inga larm...

Var noga med att besvara alla frågor i anmälningsformuläret. Betala rätt avgift! Om du betalat avgiften men inte blivit aktiverad kan det bero på att medlemsservice inte hunnit registrera din inbetalning. Plusgirot tar två bankdagar på sig att meddela Club300 om gjorda inbetalningar. Låt det gå någon extra dag innan du kontaktar Club300 och gör framför allt INTE om registreringen ifall du inte blivit aktiverad. Det kan ta upp till 14 dagar att bli aktiverad! Om det gått för lång tid kan du skicka ett mail till BA-ansvarig och kolla att din registrering är ok.

Hur fungerar förlängning av abonnemanget?


I god tid innan abonnemanget upphör får du ett Bird Alarm-meddelande om detta. Abonnemanget gäller ett år i taget och kostar 400kr (200 kr för ungdomar). Dessa sätts in på Club300's vanliga plusgiro: PG 506231-0. Glöm inte att uppge namn och medlemsnummer. Observera att sista giltighetsdatum inte är lika med sista betalningsdatum! Det kan ta upp till två veckor från det att du betalat tills ditt abonnemang blir förlängt. Beroende på detta kan det också förekomma att du får påminnelser om abonnemangsavgiften trots att du redan betalat. Avvakta några dagar innan du kontaktar medlemsservice eller BA-ansvariga.

Hur skapar man profiler för Bird Alarm?

Vi rekommenderar denna video för att enkelt lära sig hur man skapar profiler till Bird Alarm:

Fungerar Bird Alarm utomlands?


Om din operatör har ett avtal med utlandsoperatören fungerar det. Notera dock att kostnaden för datatrafik kan bli hög beroende på den totala datamängden. Inom EU finns numera ett tak för hur mycket operatörerna får ta ut.?

Vilka telefoner fungerar med Bird Alarm?


Bird Alarm är utvecklat för smartphones. Det stöds på följande plattformar:

Android 2.3 och senare
iPhone3Gs och senare
Windows Phone (WP7) och senare

Vem kan jag vända mig till med frågor om jag har problem att komma igång?


Om du inte hittar det du söker här, i manualen, genom steg-för-steg-guiden eller via vår Facebook-grupp kan du vända dig till BA-ansvarig, ba@club300.se. Svar kommer normalt inom ett dygn.

© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!